Klucz do sukcesu to wybór właściwej pracowni cukierniczej.
Tort to dzieło i nie powierzaj go przypadkowej osobie. Poproś o zdjęcia tortów, które wykonywali cukiernicy, zapytaj o możliwości realizacji tortów niestandardowych, np. według Twojego pomysłu. Dowiedz się o to jakimi stelażami i paterami dysponuje cukiernik.
Bardzo ważna jest kwestia odbioru/dostawy zamówienia, czy firma dostarczy tort na przyjęcie i czy jest to wliczone już w cenę.
Niektóre cukiernie za dodatkową opłatą oferują również pełny serwis- łącznie z poczęstunkiem gości weselnych.
- Zamówienie złóż z przynajmniej dwumiesięcznym wyprzedzeniem.
- Ustal cenę za tort i wszystkie dodatkowe usługi ( transport, kaucja za stelaż, instalacja dodatkowych ozdób lub figurek, ew. obsługę gości itp.).
- Dokładnie opisz tort
- kształt
- waga
- kolor/motyw
- smak
- dekoracje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz